Човекът, който продаде кожата си

 Човекът, който продаде кожата си

Моника Белучи и Коен Де Боу

Почитателите на качественото кино през новата филмова седмица ще се насладят на драмата „Човекът, който продаде кожата си“.
Сам Али е млад, чувствителен и импулсивен сириец, който, за да избяга от войната, заминава за Ливан. За да може да пътува до Европа и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките модерни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в престижно произведение на изкуството, Сам ще открие, че решението му може да означава всичко друго, но не и свобода.
Филмът е вдъхновен от реален проект на белгийския художник Вим Делвоа, който рисува гърба на татуиста Тим от Швейцария и „обектът“ е длъжен няколко пъти годишно да присъства гол в галерия. Продаден е за 150 000 евро, от които 50 000 са за Тим и след смъртта му кожата му ще се вземе като експонат.
„Човекът, който продаде кожата си“ е алегория за личната свобода в система, която не поддържа равноправието, и се занимава с по-широкото значение на темите в света.
В главните роли влизат Коен Де Боу, Моника Белучи и Яхия Махайни. Режисьор е Каутер Бен Хания. Тя е родена в Тунис. Учи кино в Тунис и Париж. Документалният ѝ филм „Имами в училище“ е показан премиерно на Международния фестивал за документално кино в Амстердам и е участвал в множество престижни кинофестивали. Първят ѝ игрален филм „Красавицата и кучетата“ участва на фестивала в Кан през 2017 година и е официалното предложение на Тунис за награда „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

Велин Манов

Подобни публикации