Шан-Чи е новият герой в киновселената на „Марвел“

 Шан-Чи е новият герой в киновселената на „Марвел“

Време е за нови герои в киновселената на „Марвел“. „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ отваря нова глава и представя историята на супергероя Шан-Чи.
Дните на младия Шан-Чи минават в тежки тренировки, целящи да го превърнат в изкусен наемен убиец, под стриктната опека на баща му – могъщата сенчеста фигура Уену. Когато Шан-Чи научава за престъпната дейност на баща си, той се отказва от обучението си и бяга в Америка, където се опитва да изгради нормален живот. Години по-късно обаче миналото му го застига и той отново се оказва въвлечен в зловещия свят на Уену и мистериозната организация „Десетте пръстена“.
„Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ е пиршество за сетивата с невероятната визия. Бойните изкуства са част от същността на приключенската екшън-фантастика, които владеят множество техники. За пресъздаването им авторите на филма черпят вдъхновение от доказани класики и инкорпорират няколко различни стила. Хореографията е изключително комплексна, тъй като е дълбоко свързана с историята и героите и е носител на важен емоционален заряд – зад всеки удар, зад всеки боен стил има смисъл.

Велин Манов

Подобни публикации