Шаро Холмс разрешава случая с откраднати кралски бижута

 Шаро Холмс разрешава случая с откраднати кралски бижута

Само месец след премиерата на оригиналното издание във Великобритания „Шаро Холмс и случаят с откраднатите кралски бижута“ на Тим Колинс излиза на български език.
Написана с много чувство за хумор, книгата включва над 30 игри и загадки, сред които заплетени лабиринти, пъзели с числа и предизвикателства за търсене и намиране. Готови ли са малките читатели да помогнат на главните герои в разкриването на най-сложния им случай досега?
Когато кралските бижута изчезват от Кучешкия дворец, известният детектив Шаро Холмс и неговият доверен помощник доктор Котсън трябва да разрешат престъплението. Героите са изправени пред сложен случай, тъй като в същото време се извършват много други злодеяния в града. А докато преследват заподозрените, Холмс и Котсън се натъкват на страшния Фантом на канализацията. Ще успеят ли да хванат виновника навреме?
Освен че се впускат във вълнуващо приключение с двамата герои, малките читатели имат възможност да изпробват детективските си умения. Във всяка глава се съдържат въпроси, свързани с нея и с помощта на илюстрациите децата могат да се включат в разгадаването на мистерията. А затруднените ще намерят в края на историята отговорите на всеки един въпрос.
Тим Колинс е автор на над 30 детски заглавия. Неговите книги са преведени на повече от 30 езика и печелят редица награди във Великобритания и Германия включително Manchester Fiction City award през 2011 година и Lincolnshire Young People’s Book Award през 2012 година.
Преводач на „Шаро Холмс и случаят с откраднатите кралски бижута“ е Анелия Петрунова. Издава „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации