Шоколади използват опаковка от рециклирана хартия

 Шоколади използват опаковка от рециклирана хартия

Нестле обяви, че тяхната популярна марка Smarties вече използва рециклирана хартия за опаковките на своите шоколадови изделия по целия свят. Това представлява 90% от гамата на Smarties, като останалите 10% са преминали към рециклируема хартия още преди това. Smarties е първата международна марка шоколадови изделия, която е преминала към рециклируеми хартиени опаковки, премахвайки приблизително 250 милиона пластмасови опаковки продавани всяка година.
Новата рециклируема опаковка на Smarties е направена от хартия с покритие, хартиени етикети или картон и е произведена чрез устойчиви методи. С цел да се повиши осведомеността на потребителите на опаковките на Smarties има и информация за това как правилно да се изхвърли самата тя след употреба.
„Преминаването на опаковките на Smarties към рециклируема хартия е една от нашите ключови инициативи за устойчиви опаковки в категорията на шоколадови изделия. Това е поредната стъпка към реализирането на амбицията на Нестле да направи опаковките си изцяло рециклируеми или за многократна употреба до 2025 г. и да намали използването на необработени пластмаси с една трета за същия период.“, сподели Александър ван Майлот, международният ръководител на сладкарските изделия в Нестле:

Велин Манов

Подобни публикации