ЮСК България с рекордни резултати за 2021/2022

 ЮСК България с рекордни резултати за 2021/2022

ЮСК (JYSK) България постигна най-добрите си резултати досега с оборот от 504,8 млн. лв. и печалба от 18,6 млн. лв. Това е увеличение съответно с 31% и 141% в сравнение с предходната финансова година.
„Последната финансова година отново беше много трудна, но всички в ЮСК могат да се гордеят със страхотните резултати, които постигнахме в България. Марката ЮСК вече е добре позната в страната, клиентите знаят, че винаги могат да намерят отлична оферта в ЮСК , и оценяват скандинавския дизайн. Всички колеги, които работят в магазините, дистрибуционните центрове и офисите, допринесоха за нашия непрекъснат успех“, казва Алекс Брату, мениджър на ЮСК за Румъния, България и Турция. Той допълва: „Всички продуктови групи отбелязаха голям ръст в сравнение с предходната финансова година, но продажбите на гореспоменатите продуктови категории се увеличиха с повече от 25%. ЮСК е добре позната с продуктите си за сън, така че клиентите могат да намерят качествени продукти от тях на много добра цена в ЮСК по всяко време.“
През текущата финансова година, която приключва през август 2023 година, компанията планира да открие 6 нови магазина в България и да обнови 7 магазина, за да отрази най-новата си концепция за магазин. През пролетта на 2023 година ЮСК ще посрещне клиентите си и в нова страна за първи път от четири години насам, когато веригата ще отвори първите си магазини в Турция. Дистрибуционният център в Божурище, София, ще доставя стоките до новите магазини в Турция, достигайки общо 12 държави, обслужвани от центъра в Божурище.
Положителните резултати на ЮСК в България са част от една по-обширна история на успеха, тъй като Jкомпанията, която управлява общо над 3 200 магазина в 48 държави, обяви рекордни резултати с общ оборот от 4,87 милиарда евро и печалба от 612 милиона евро.

Велин Манов

Подобни публикации