ЮСК разширява дистрибуционния си център

 ЮСК разширява дистрибуционния си център

На официална церемония вчера ЮСК (JYSK) обяви започването на строителни дейности по разширението на Дистрибуционен Център Божурище.
С новата си зона, най-модерната логистична база в България увеличава капацитета си с близо 30%, а площта си с 14 170 кв. м. Очаква се строителните дейности да приключат в края на 2022 година. Компанията сподели още и дългосрочните си планове за изграждане на нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще увеличи настоящия капацитет с 50% или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на планиране, като предстои да се обявят още подробности и срок за изпълнение.
По време на официалната церемония, сред гостите присъстваха Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания у нас, логистичният директор на JYSK ДЦБ за Балкани Венцислав Чавдаров, директорът на НКИЗ Антоанета Барес, управителят на МИКС Констръкшън Пламен Христов, главният архитект на Община Божурище, архитектите на новата Логистична зона 4 и на партньори на JYSK България. Официалните лица направиха символична първа копка, след което всички гости присъстваха на специално организирана разходка в JYSK ДЦБ, по време на която се запознаха отблизо с модерното оборудване и организация на складово-товарните процеси на базата.
Броени дни след започналата война в Украйна, ЮСК създаде благотворителен фонд, който да е от помощ на всички служители на компанията в Украйна, техните близки, които са напуснали страната или се опитват да я напуснат. С основаването на фонда ЮСК дари 1 милион датски крони (или 135,000 евро), като той е активен във всяка държава, в която фирмата присъства и дава възможност на всички свои служители да изразят съпричастността си към случващото се в Украйна. като направят дарение в подкрепа на своите колеги от Украйна.
През миналата седмица компанията затвори всички свои 13 обекта в Русия, както и преустанови всякаква дейност в страната.

Велин Манов

Подобни публикации