Ясни са финалистите на Huawei Smartphone Film Festival

 Ясни са финалистите на Huawei Smartphone Film Festival

Журито на третото издание на Huawei Smartphone Film Festival, което се провежда под надслов #OpenForMoreStories, обяви петимата финалисти, които ще имат изключителната възможност да реализират своята идея за късометражен филм с помощта на Huawei P50 Pro.
В състава на журито влизат доказани български професионалисти във всички области на филмопроизводството, а именно сценаристката Нели Димитрова, режисьорът и продуцент Илиян Джевелеков, актрисата Теодора Духовникова, операторът Калоян Божилов и режисьор на монтажа Нина Алтъпармакова. Всеки от тях разгледа самостоятелно подадените трийтмънти, които бяха изключително разнообразни жанрово и стилистично – вдъхновени от документалното кино, готиката, дори и абсурдистичната комедия. Петимата финалисти бяха излъчени по време обща дискусия на журито, при запазена анонимност на кандидатите, като водещите критерии за избор бяха оригиналност на идеята, развитие на интересен образ, въздействащ сюжет и кинематографичен потенциал.
Отличените финалисти са Мария Иванова, Мартин Лазаров, Велианна Кашева, Лина Павлова и Петър Христозов. Те ще имат възможност да задават въпроси, да дискутират и разменят идеи с менторите на всички етапи от създаването на един филм, както и да получат навременна обратна връзка по всяко време на продукцията. От 5 май започва усърдна работа по усъвършенстване на сценариите с Нели Димитрова, която ще води специален уъркшоп за финалистите. Калоян Василев, Илиян Джевелеков и Теодора Духовникова ще дават насоки и съвети по време на снимачния процес, за да могат авторите да реализират пълния кинематографичен потенциал на своите сценарии и да изградят възможно най-въздействащи образи. Нина Алтъпармакова ще поеме менторството в постпродукцията, като асистира финалистите при монтажа на техните филми.

Велин Манов

Подобни публикации