101 отбивки: Адреналин

 101 отбивки: Адреналин

Бестселъровата поредица пътеводители „101 отбивки“ от Иван Михалев се завръща на пазара, този път заредена с двойна доза адреналин, за да разкрие още 101 нови и малко известни места, които да вдъхновят следващото пътуване. „101 отбивки: Адреналин“ е предназачена за авантюристите по душа, за онези, които винаги са готови за нови приключения и не се страхуват да тръгнат по неотъпканите пътеки – далеч от тълпите туристи, без маркировка и без табели.
Местата, които Иван Михалев събира сред страниците на тази книга, крият много любопитни истории от миналото на България. Те не само, че не фигурират в списъка на „100-те национални туристически обекта“, а и дори ги няма на повечето карти.
Знаете ли, че до село Кунино има пропастна пещера с уникални драперии по свода, определяни като лунни кратери или “извънземни” цветя? Че в каньона на река Нечинска бара може да видите как е изглеждала земята по времето на динозаврите? А пещерите по поречието на река Искър крият тайни петроглифи, някои от които на повече от 1000 години? Скални светилища и енергийни места, които служат като „портали“ към друго измерение; скрити пещери и скални лабиринти в най-дивите части на българските планини; тайни водопади, бездънни вирове; балансирани камъни и девствени морски заливи – това са само някои от невероятните места, които ви очакват в новия пътеводител. И които навярно дори не сте предполагали, че съществуват у нас.
Освен галерия с авторски снимки, полезни инструкции и подробни описания на маршрутите в „101 отбивки: Адреналин“ са поместени и GPS координатите на всички места. Така със зареден телефон и пътеводителя под ръка всеки пътешественик може да е сигурен, че ще открие крайната си цел.
Независимо дали сте решили за кратко да избягате от еднообразието на градскотото ежедневие, или пък ви се иска да опознаете тайните кътчета на някоя част от България.
„Приказно пътешествие“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации