160 години „Юлиус Майнл“

 160 години „Юлиус Майнл“

„Юлиус Майнл“ е успешна австрийска семейна компания, посланик на виенската кафе култура вече 160 г. Тази година фирмата отбелязва своя 160-и рожден ден. Глобалният успех се основава на традиционните ценности: пет поколения опит в кафето, висококачествени продукти и отлично обслужване на клиентите, ценности, които днес вече не могат да се приемат за даденост. „Юлиус Майнл“ се нарежда сред 3-те най-добри марки кафе в над 40 държави и е лидер на пазара в Австрия, Централна и Източна Европа, Адриатика, Русия и Дубай.
Историята на успеха започва през 1862 година с откриването на магазин за хранителни стоки в центъра на Виена. Скоро след това Юлиус Майнл I разработва една от първите в света механични техники за печене на кафе, за да гарантира постоянно качество на кафето. Това революционно изобретение поставя основата на международния успех както на компанията, така и на марката „Юлиус Майнл“. Днес повече от 40 000 ресторанта и бизнес клиенти по целия свят разчитат на изисканите смеси за кафе и чай от фирмата.
Компанията разчита на първокласно качество от най-добре развиващите се региони в света за производството на избрани марки кафе и чай. Печенето и преработката на суровото кафе се извършва в две фабрики във Виена, Австрия и Виченца, Италия, като създаването на нови смеси се извършва традиционно в централата във Виена. Всяка година се изпичат 16 000 тона първокласно кафе на зърна. Около 5 милиона чаши кафе „Юлиус Майнл“ се сервират в повече от 70 страни всеки ден, което е около 1,8 млрд. чаши годишно. За да гарантира, че всяка чаша кафе отговаря на строгите изисквания за качество на компанията, тя обучава около 1200 ресторантьори и техния персонал всяка година всобствена Академия за кафе във Виена. Фирмата предава своите експертни познания за кафето на световни семинари и обучения за служителите на своите клиенти: от познания за важността на печенето на кафе, до перфектната екстракция на кафето.
По повод празника „Юлиус Майнл“ организира „Пътуване във времето“ с ретро трамвай на 16 юни в София.

Велин Манов

Подобни публикации