163-минутно сбогуване на Даниел Крейг с Джеймс Бонд

 163-минутно сбогуване на Даниел Крейг с Джеймс Бонд

Дългото чакане приключи. Четири пъти отлаган поради пандемията от коронавирус, днес „Смъртта може да почака“ влиза в киносалоните.
Даниел Крейг се превъплъщава за пети, последен път в ролята на Джеймс Бонд. Филмът изцяло е подчинен на агент 007. Той е единственият човек, който може да спре пъклените планове за унищожаването на човечеството. Ще се изправи срещу собствения си морал и жената, която обича. Но няма да изневери на всичко останало, с което той остава в сърцата на зрителите. По този начин се получава естественият завършек на обичания герой. И на участието на Даниел Крейг в поредицата, в която той дебютира преди петнайсет години с „Казино Роял“.
Във филма няма почивка за нашия човек. Напускането на активната служба е кратко. Новата мисия е да спаси отвлечен учен. Но тя се оказва далеч по-коварна от очакваното и отвежда Бонд по следите на Сафин. Въоръжен с опасна нова технология, която може да причини смъртта на милиони хора, Сафин търси отмъщение. В същото време той желаае Маделин Суон – първата жена, която Бонд си е позволил да обича истински след смъртта на Веспър Линд.
В ролята на злодея влиза Рами Малек. Той остава на заден план, защото всичко се върти около Даниел Крейг. Лея Сейду играе любимата на Бонд, която крие опасни тайни. Ралф Файнс се справя като М. Интригуващ образ игражда Лашана Линч. Героинята ѝ в началото на филма започва като 007. Това вероятно е знак, че новият суперагент може да бъде жена, и то чернокожа.

Велин Манов

Подобни публикации