Cartoonito учи на съзидателност, любопитство и смелост

 Cartoonito учи на съзидателност, любопитство и смелост

През октомври най-малките зрители и техните настойници ще могат да видят ред чудесни предавания, изпълнени с полезни уроци. Всичко това е благодарение на новия програмен блок Cartoonito, който се излъчва всяка сутрин по телевизия Бумеранг. Като част от него са планирани много премиери, включително приключенската продукция „Паячето Лукас“, разказваща за очарователния паяк Лукас и неговите приятели животни.

Паячето Лукас – нов детски телевизионен герой

Програмата на групата е създадена въз основа на идеята за човекоцентрично обучение, разработена специално за Cartoonito от образователния психолог д-р Лора Браун. Този принцип се фокусира върху практикуването на приобщаващо, разнообразно, равнопоставено образование без предразсъдъци. Изборът от продукции, излъчвани в групата, отговаря на тези ценности. Един от основните принципи също е: „Забавлението е ценно“, защото хуморът обезоръжава стреса и позволява на децата да усвояват по-лесно позитивното и образователно съдържание.
Освен „Паячето Лукас”, в групата на Cartoonito ще се излъчват и „Томас и приятели“, „Шап-Шап и шапчовците“ и „Малките шантави рисунки“.

Велин Манов

Подобни публикации