Digitalk & A1 Awards отличи технологични проекти в България

 Digitalk & A1 Awards отличи технологични проекти в България

Първото издание на конкурса Digitalk & A1 Awards отличи дигиталния медицински асистент Holoma, платежния метод на Paysera, базиран на отвореното банкиране, и изцяло дигиталния работен процес за лечение на дентална клиника „Д-р Парушева“.
Победителите получиха крипто награди NFT и безплатен penetration тест от А1 за демонстрираните визия и стратегия в използването на нови технологии, чрез които постигат бизнес растеж и ефективност. Церемонията за награждаване беше официално открита от министъра на електронното управление Божидар Божанов, Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България и главния редактор на Digitalk.bg Деница Дженева.
Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България коментира при официалното откриване на церемонията за награждаване: „Създадохме този конкурс заедно с нашите партньори от Икономедиа, за да дадем поле за изява на иноваторите с бизнес и технологична визия, предприемачество и потенциал за дигитална трансформация, която носи истинска стойност за потребителите. Това са организации с разработки в облачни и блокчейн услуги, изкуствен интелект, 5G, отворен код и дигитална инфраструктура, които са бъдещите лидери на нашия пазар, готови за следващата промяна. Като технологичен лидер за нас е важно не само първи да въвеждаме иновациите в страната, но и да подкрепяме компаниите и публичните институции по пътя им към неизбежната дигитална трансформация.“
Министър Божанов връчи наградата на отличения за най-добър резултат в категория „Иновативност и креативност“ проект на Paysera. Те са разработили нов платежен метод, базиран на отвореното банкиране, който оптимизира процесите при онлайн търговията. Петко Петков, директор „Дигитална идентичност“ за Югоизточна Европа, PwC, и член на журито, връчи наградата в категория „Стратегия и визия“ на проект, въведен от дентална клиника „Д-р Парушева“ за дентални услуги в същия ден чрез 3D принтиране и изцяло дигитален работен процес. С най-добър резултат в категория „Въздействие и перспективи за развитие“ и с най-висок общ резултат се отличи проектът Holoma – в помощ на персонализираната костна хирургия.
Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“ в А1 България връчи наградата на проекта с най-добър резултат в категория „Въздействие и перспективи за развитие“ и с най-висок общ резултат в конкурса – проектът Holoma.

Велин Манов

Подобни публикации