Лидл България е ТОП работодател 2021 за България и Европа

 Лидл България е ТОП работодател 2021 за България и Европа

Лидл България е ТОП работодател 2021 за България и Европа. За втора поредна година компанията бе отличена от международната организация TOP Employers Institute, която ежегодно отличава компаниите с доказани HR практики и политики.
Тази година сертификатът TOП Работодател добива още по-голяма значимост, защото отразява начина, по който компаниите са успели да преминат през изпълнената с предизвикателства 2020 година. Именно затова специален фокус при сертифицирането бе поставен върху управлението на промяната и ролята на добрите и устойчиви работодателски политики в условия на криза.
Осигуряването на безопасна и сигурна работна среда за служителите беше основен приоритет за Лидл България през 2020. Всичките близо 3200 служители на веригата запазват работата си. Едновременно с това компанията привлича и нови служители и се увеличава като екип. Лидл България продължава да дава едни от най-конкурентните възнаграждения и да гарантира финансова сигурност и стабилност. Продължава да се грижи и за развитието на своите екипи, като им осигурява достъп до разнообразие от платформи за обучение. Това са само част от примерите, които доказват, че и в трудни моменти, Лидл България не спира да развива и надгражда своите работодателски практики и да ги адаптира спрямо новите условия.
Организацията TOP Employers Institute сертифицира и отличава над 1 600 работодателя в 120 държави на общо 5 континента. Сертификатът се връчва след задълбочен независим одит на HR политиките в компанията. Анализът обхваща 6 области на управление на човешките ресурси, като провежда дълбочинни интервюта по 20 ключови теми, сред които стратегия за развитие на хората, условия на труд и работна среда, привличане на таланти, и обучение.

Велин Манов

Подобни публикации