Metal Blast за втори път

 Metal Blast за втори път

Една година по-късно фестивалът Metal Blast се завръща за второто си издание. Този път на сцената ще излязат четири български банди, а начело на метъл инвазията отново застава софийската Khanъ.
Група Khanъ („Кан“) е основана през 2009 година и не е спирала да бъде активна на софийската клубна сцена. Основната идея на музикалния проект е да съчетава тежък и модерен метъл с български фолклорни мотиви, което Khanъ сами определят като фолккор. С две ЕР и един дългосвирещ албум, групата е една от най-активните банди в нашата сцена.
8 M/S (Eight meters per second) е група формирана в Хасково през 2010 година и дебютира през 2012-а с първото си издание Running out the black July. С влияния от метълкор и ню метъл жанровете групата създава собствен стил от агресивен и експресивен метъл. Последното им издание Individualist затвърждава бандата като водеща в тежкия жанр на българската сцена.
Engineer Of Death e млада и амбициозна група от град Троян основана през 2015 година. Стилът на бандата е повлиян от хардкор движенията и включва агресивни високи вокали и мощни рифове, които създават приповдигнато настроение. След двегодишна пауза, през пролетта на 2019 година музикантите се завръщат с нови попълнения. За момента групата работи по записите на дебютния си албум TRUST NO ONE.
Съчетавайки българските и бразилските си корени, Алекс Гешева, барабанист от България, Бия Карвальо, вокалист от Бразилия и Мила Нинова, китарист от България, формират алтернативната рок група People of Maha. Бандата е създадена през 2018 година, когато трите се запознават по време на благотворителните концерти на музикалното си училище и откриват взаимната си любов към рок музиката.
Metal Blast е на 26 септември в парк Военна академия.

Велин Манов

Подобни публикации