PostBalkanTon с вечни български песни в суинг вариант

 PostBalkanTon с вечни български песни в суинг вариант

Преди три години композиторът Алекс Нушев се свързва с певицата и вокален педагог Зария Кантарджиева, с интересно предложение. Какво ще се случи, ако създадат суинг проект с български популярни песни?! Вдъхновението идва от суинг културата и тематични партита в България, на които реално се танцува на чуждестранна музика. „Замислих се, защо пък магията да не се случва с популярни български мелодии“, разказва Алекс Нушев.
Двамата със Зария бързо намират съмишленици и скоро в първата българска кавър суинг банда влизат още: Светослав Миланов-пиано, Иван Ценов – барабани и екзотичния саксофонист Нин Сю от Китай. Проектът намира и името си – PostBalkanTon.
Следват няколко години, изпълнени с музикални идеи и множество участия на концерти и фестивали. Партньорството със суинг танцьорите от Lindy Hop Bulgaria ги прави още по-атрактивни, а веднъж спечелили вниманието на публиката, PostBalkanTon решават официално да реализират албум, с вече готовите суинг кавъри на вечни български хитове.
В селекцията влизат: „Остани“ на Паша Христова, „Черната овца“ на „Ахат“, „Вярвам в теб“ на „Киора“, „Цвят лилав“ на Ирина Флорин, „Малкият принц“ на Дони и Момчил, „Щурче“ на Лили Иванова, „Шоколад“ на „Остава“ и „Тази вечер аз съм хубава“ на Богдана Карадочева. Избраните осем трака са част от албумът PostBalkanTon, който се разпространява дигитално. Наред с аудиото песните ще имат и своята персонална визия, като началото видео е на „Цвят лилав“.
Представянето на албума ще бъде днес, 26 ноември в бар Singles.

Велин Манов

Подобни публикации