Soccer96 идва в София

 Soccer96 идва в София

Снимка: Fabrice Bourgelle

Директно от Лондон в София каца звездното дуо Soccer96 за вечер със звук на синт-пънк, електро-джаз, синематик пропаганда и още поне десет интересни жанра. Музикантите са едно от горещите имена в Лондон това лято с новия си албум, излизащ след три дена, както и с участието си на едни от най-големите фестивали на Острова. Те ще бъдат заедно с басиста Том Хърбърт. Шоуто ще започне с местните музикални електроакустични герои от Saturated Pixels.
Soccer96 са Дан Лийвърс (Даналог Завоевателя) и Макс Халет (Бетамакс Трепача) (Danalogue The Conqueror & Betamax Killer) – синт-виртуоз и неуморен джаз барабанист, завихрящи междузвездни саундтракове, достойни за всяка научнофантастична класика. „Фондация“, „Блейд рънър“, „Одисея“, звездни навигатори, мъглявини и пустинни ездачи – целият попкултурен символен лексикон на жанра се чувства като у дома си с всяко парче.
Последното нещо с марка Soccer96 е предстоящата киберпънк експедиция – новият албум Inner Worlds („Вътрешни светове“). Концепцията му Даналог описва така: „Пътуването във вътрешните светове и увeреното им изследване ще ни подготви за безопасно преминаване през несигурните времена. А за да се движим в положителна посока, ще ни е нужно сътрудничество, затова искахме този албум да празнува и почита връзките в по-широкия ни кръг хора чрез колаборации с повече артисти, откогато и да било досега.“ Бетамакс пък твърди, че албумът е „музика за духовни битки, която да ни преведе през бурните промени на външния свят.“ Том Хърбърт – иконичен музикант, който може да се чуе както с инди-класици като Polar Bear и The Invisible, така и в записи на Лиан Ла Хавас и дори в Бонд-парчето Skyfall на Адел.
Saturated Pixels е софийски дует, познат на ценителите на електроакустичните пътувания между измеренията. Ще звучи сетът им със специална подборка от двата им издадени албума досега, ширещи се между трип-хоп, ембиънт, чил-аут и онова твърде специфично и рядко усещане за качествен шпионски трилър от някогашния Източен блок.
Soccer96 ще бъде на 1 юни в Mixtape 5.

Велин Манов

Подобни публикации