SYN(es)THESIS се завръща

 SYN(es)THESIS се завръща

Предстои първото за настоящата година издание на творческия проект SYN(es)THESIS, който софийската публика познава в светлината на една от най-иновативните и впечатляващи инициативи.
Събитието ще включва камерен концерт, представен от талантливи млади изпълнители, както и прожекция на избрани картини, сътворени по нова селекция музика от български композитори. Посетителите ще могат да разгледат и съпътстващата изложба с живописни платна на възпитаници на Националната художествена академия. Специално участие ще вземат студенти от специалност „Театър на движението – Пантомима” към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, с преподавател проф. д-р Велимир Велев. За изпълненията на танцовия състав ще бъде включена и кратка селекция електронна музика, отново от български автори.
Проект SYN(es)THESIS се реализира по идея на Къща музей „Панчо Владигеров“ – София, в партньорство с Националната художествена академия, НМА „Проф. П. Владигеров“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Национален дворец на културата и с подкрепата на Столична община – Столична програма „Култура“.
SYN(es)THESIS ще бъде на 25 юни в зала 9 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации