TimeHeroes празнува 10 години

 TimeHeroes празнува 10 години

Платформата за доброволчество в България TimeHeroes празнува първите си 10 години със серия от събития, отразяващи развитието на организацията, която свързва хора от цяла България с каузи, които имат нужда от подкрепа. За изминалото десетилетие благодарение на платформата близо 90 000 доброволци са подкрепили с времето си над 2500 инициативи на 1046 организатора в 340 населени места в България.
За да улови човешките истории зад тези числа, екипът дава старт на кампанията с интерактивната фотографска изложба „Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев“. Освен да разгледат, посетителите ѝ ще бъдат поканени да станат и нейни „куратори“, като допълнят основните кадри, подбрани от Надежда Павлова, с останалите фотографии, които все още не са разположени на стените галерията. По този начин, благодарение на колективното действие, историите от кадрите ще оживеят за публиката и в крайна сметка ще създадат финалния вариант на изложбата. Точно както участието на доброволците прави възможни мисиите на всички организации, които са потърсили подкрепа.
Фотографиите улавят моменти от доброволчески акции на 27 организации, заснети през последната година в цялата страна. Част от тях се фокусират върху взаимодействието между ментори и деца от уязвими групи, работата в социална кухня, разходките на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за пострадали от насилие на „Асоциация Анимус“, високопланински почиствания, каузи в подкрепа на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и усилията на доброволци и бежанци да създадат свой „Втори дом“ в Пловдив.
Паралелно с изложбата екипът готви и редица събития, включващи видеа с авторска поезия на Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху колективната сила на доброволчеството, както и специално издание (зийн) с фотографии на заснетите от Денислав Стойчев инициативи, което ще се разпространява безплатно на различни места в цялата страна.
Кампанията ще приключи в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от заснетите от Денислав Стойчев кадри ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат разгледани свободно, за да достигнат до по-широка публика.
Откриването на „Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев“ ще бъде на 4 октомври в галерия Doza.

Велин Манов

Подобни публикации