TLC със специална вечер за Украйна

 TLC със специална вечер за Украйна

Кадър от филма „Украйна: истории от границата“

Телевизионният канал TLC ще излъчи специална вечер, посветена на историите на украинския народ, който се опитва да се спаси от войната.
Той представя три документални кратки филма за случващото се в Украйна. Първото заглавие е „Украйна: Дневниците 90 дни“ и разказва за разрушителното влияние на войната върху живота на някои от любимите герои на поредицата „90 дни до сватбата“ в Украйна и САЩ. Веднага след това започват „Украйна: правилната постъпка“ и „Украйна: истории от границата“, които показват историята на десетки поляци, които помагат на украинци да се спасят от ужаса на войната. Специалната вечер завършва с благотворителния концерт „Заедно за Украйна“, който се проведе на 20 март в Полша и събра над 2 милиона долара в подкрепа жертвите на войната в Украйна.
„Дневниците 90 дни“ акцентира върху четири познати лица, свързани с Украйна, които са посветени на мисията да помогнат и предоставят помощ на хората в опасност. Яра Дюфрен, Дейвид Мърфи, Натали Подякова и Мария Лисенко споделят собствените си истории за надежда, смелост и оцеляване, докато се справят с последиците от войната и се борят с трудностите, пред които са изправени приятелите и семействата им.
„Украйна: правилната постъпка“ разказва историята на Олга Адамович и Лукаш Стома, които променят и реорганизират живота си след избухването на войната. В началото те възнамеряват да приемат десет души от Украйна, но къщата им се превръща в приют, в който отсядат повече от сто човека. Домът им в Люблин се превръща в международен център за подпомагане на жертвите на войната, където бежанците остават през първите няколко нощи след преминаване на границата.
„Украйна: истории от границата“ се състои от три различни истории за помощ, организирана в първите дни на войната. По време на първите две седмици от руската инвазия в Украйна над 2,5 милиона души бягат в Полша. Въпреки този голям брой бежанциполските власти решават да не строят бежански лагери. Оказва се, че не са и необходими. Повечето украинци, изтощени след драматичното пътуване, за да избягат, намират подслон при полски семейства.
Специалната вечер за Украйна е на 4 май по TLC.

Велин Манов

Подобни публикации