VIVAT BACCHUS – първи глътки в класическата музика

 VIVAT BACCHUS – първи глътки в класическата музика

Оперният концерт-спектакъл „VIVAT BACCHUS – първи глътки в класическата музика“ е посветен на удоволствието от пиенето и причините за него според Джузепе Верди, Волфганг Амадеус Моцарт, Франц Шуберт, Джоакино Росини, Модест Мусоргски, Александър Бородин, Пиетро Маскани и други.
Спектакълът е хумористично въведение в света на класическата музика с помощта на въздействието на виното върху тялото и душата. Оперните певци Апостол Миленков и Ли Гън представят музикални интерпретации по темата, а актрисата Вилиана Димитрова ще насочва публиката в изследването с помощта на световната мъдрост. Под музикалния съпровод на Виктория Василенко зрителите ще пътуват към отговорите на същностните за нашия народ и душевност въпроси – защо пием, колко и докога? Мислите и разсъжденията ще бъдат от Плутарх, Мартин Лутер, Шекспир, Гьоте, Хегел и други. Режисьор е Стефан Прохоров.
Спектакълът е първият от поредица проекти, които целят да представят широкия потенциал на класическата музика за развитие на съществуващи културни пространства в нови посоки.
„VIVAT BACCHUS – първи глътки в класическата музика“ ще бъде днес, 21 април в Дома на киното.

Велин Манов

Подобни публикации