Wizz Air назначава 100 души в България

 Wizz Air назначава 100 души в България

Wizz Air планира да назначи 2000 нови служители на кабинния екипаж и над 800 нови пилоти в мрежата си до декември 2022 година. 100 души ще бъдат наети само в България тази година като част от местния кабинен екипаж.
Това обяви Андраш Радо, старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air. Разширяването на екипа ще помогне на компанията да постигне целта си да оперира с 500 самолета и 20 000 души екип до 2030 година, а на локално ниво ще подкрепи развитието на туризма и икономиката в България.
Желаещите могат да кандидатстват за отворените позиции и в двете бази на Wizz Air у нас – във Варна и в София, като следващите събития за кандидатстване за член на кабинния екипаж са на 9 юни в Бургас и на 9 юни в София.
Wizz Air приема кандидатури както от хора с предишен опит като кабинен екипаж, така и от такива без никакъв досегашен опит. Авиокомпанията ще осигури професионални обучения на всички избрани кандидати, които продължават между четири и шест седмици, в зависимост от опита им, а новоназначените ще получават финансиране през целия период на обучението. Като компания, отдадена на това да предоставя висококачествено обслужване на клиентите, Wizz Air има стриктни критерии, за които следи при процеса за подбор на кадри, като например: да са навършили 18 години, да достигат 210 см изправени на пръсти, да имат завършено средно образование, да владеят свободно – писмено и говоримо – английски и български език, и да могат да плуват.
След като новите кадри се присъединят към Wizz Air като пълноправни членове на кабинния екипаж, те ще се радват на конкурентна заплата, удобен месечен график и разнообразни възможности за професионално развитие, като програмата „Cabin Crew to Captain“ на Wizz Air, която дава възможност на съществуващите членове на кабинния екипаж да преминат през обучения за получаването на лиценз за търговски пилот. Кабинният екипаж на Wizz Air също може да се възползва от отстъпки за полети и бонуси от самолетни билети за семейството и приятелите си, за да могат да пътуват по света и да създават незабравими спомени.

Велин Манов

Подобни публикации