Автобиографията на Рони О’Съливан в ново издание

 Автобиографията на Рони О’Съливан в ново издание

Дни преди най-голямата звезда в снукъра Рони О’Съливан да пристигне в България за демонстративния си мач с Джими Уайт, на книжния пазар се появява ново издание на емблематичната автобиография на седемкратния световен шампион „Бяг“.
Книгата е задълбочен и зрял поглед към това, което крепи един гений през най-тежкия период от живота му и разкрива как той успява да продължи напред дори когато изглежда, че вече няма сили. Освен че е играчът с най-много спечелени титли по снукър, за мнозина Рони ОСъливан е и най-талантливият. И определено – предизвикващ най-голям интерес като личност. Той прави първия си сенчъри брейк, когато е на десет години, и няма голям турнир, който да не е спечелил поне веднъж. В същото време Рони е отказвал участия повече от всеки друг играч, неведнъж се е оттеглял по време на състезание, което шесткратният световен шампион Стив Дейвис определя като „непочтително“, и е имал многобройни разправии със съдии заради непристойно поведение и цветист език по време на игра.
Автобиографията му хвърля светлина върху върху един период, за който само най-близките на Рони знаят. От 2003 година насам възходите и паденията в живота му трудно могат да останат незабелязани от публиката. В този период той печели всичко от Откритото първенство на Уелс до Световното първенство в Шефилд. Същевременно се бори с депресията, личните си демони и нарастващите съмнения на спонсори и фенове, че ще се окаже „пълен провал“ като играч и като човек.
Рони О’Съливан ще се изправи в два демонстративни двубоя срещу друга легенда на снукъра – Джими Уайт. Мачовете ще се проведат на 25 ноември в Спортна зала „Левски“ в София и на 26 ноември в Комплекс „Сила“. в Пловдив. Той ще представи книгата си пред българската публика на 25 ноември часове преди двубоя в София.
Преводач на „Бяг“ е Людмила Христова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации