Автобиография на Рони Джеймс Дио

 Автобиография на Рони Джеймс Дио

Автобиографията на легендарния рокаджия от групите „Рейнбоу“ и „Блек Сабат“ Рони Джеймс Дио е вече на българския пазар.
Той започва да я пише малко преди смъртта си през 2010 година, но така и не успява да я завърши. С тази нелека задача се нагърбват неговият близък приятел и влиятелен музикален журналист Мик Уол, автор на бестселъри, посветени на „Металика“, „Ей Си/Ди Си“ и на „Блек Сабат“, както и съпругата му – Уенди Дио.
В своите мемоари Дио описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност – близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Читателите ще разберат за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му още преди да е започнал да се изкачва по пътя към славата. Те ще разберат и как са били създадени някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.
Автобиографията е откровената изповед на човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.
Преводач на „Rainbow in the Dark. Aвтобиография“ е Коста Сивов. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации