Александрина Михайлова ще партнира на Томас Хемпсън

 Александрина Михайлова ще партнира на Томас Хемпсън

Младата оперна надежда Александрина Михайлова от Школата на Райна Кабаиванска ще партнира на Томас Хемпсън в концерта му със Софийската филхармония.
23-годишната певица е избрана от световноизвестния баритон след препоръка на маестро Найден Тодоров и с одобрението на директора на Студио Ла Скала. През юли тази година Александрина се пребори с 430 кандидати за място в Академията на най-престижния оперен театър в света.
На сцената Александрина ще представи две арии и няколко дуета със звездния си партньор. Диригент на концерта ще бъде Найден Тодоров, с когото тя е работила в майсторските класове на своя ментор и идол Райна Кабаиванска. Програмата включва арии и дуети от Верди, Пучини, Доницети, Лехар, Бърнстейн и други.
Първата среща на Александрина с Райна Кабаиванска е през 2016 година. Тогава 18-годишната ученичка от Шумен пристига в столицата на прослушване за XVI Международен майсторски клас на Кабаиванска, организиран от Нов български университет. Безспорните вокални качества на Александрина ѝ печелят място в класа от 2017 до 2021 година. Освен в майсторските класове в НБУ, младото сопрано учи целогодишно с Райна Кабаиванска в Музикален институт „Веки – Тонели“ в Модена. Успоредно с обучението си в Италия, Александрина печели награди от конкурсите „Гена Димитрова“ (Плевен) и Premio Etta e Paolo Limiti (Милано).
Концертът е на 31 октомври в зала „България“.

Велин Манов

Подобни публикации