Александър Костов и „Войната на инструментите“

 Александър Костов и „Войната на инструментите“

Александър Костов създава проект, в който една песен звучи в различни варианти, а слушателят „дирижира“ аранжимента.
„Войната на инструментите“ е интернет платформа, която представя една песен записана в три коренно различни стилово и ансамблово варианта, но звучащи в синхрон. Програмата позволява да се добавят и изключват инструменти, да се миксират трите записа, така че да се експериментира с музиката и да се получи различен аранжимент.
Първата песен е авторска и е със заглавие It`s My Time To Bе Alive. Записана е със симфоничен оркестър, във фънк-рок вариант и в електро-денс вариант. Дванадесет бутона добавят или премахват гласовете на трима вокалисти и специфичните за всеки от стил музика инструменти. Тя може да бъде слушана както в опцията само с вокал или инструмент, така и с включени всички възможни варианти.
32 годишният Александър е един от малкото българи, участвали в записите към музиката на световни хитове като: сериала „Короната“ и култовите видеоигри Total War Three Kingdoms и Assassin’s Creed Odyssey. Като част от екипа на семплинг компанията Strezov Sampling, Алекс участва в създаването на продукти използвани от филмови композитори по цял свят и този поглед към международните тенденции му помага да развие своя собствена идея.

Велин Манов

Подобни публикации