Денис Ръсел Дейвис дирижира Александър Улман

 Денис Ръсел Дейвис дирижира Александър Улман

Александър Улман

Световнопризнатият маестро Денис Ръсел Дейвис и виртуозният пианист Александър Улман гостуват на Софийската филхармония.
Софийската филхармония продължава да среща родната публика с елита на световната класическа музика. Четвъртият концерт за пиано на Лудвиг ван Бетовен ще звучи в изпълнение на младия виртуозен пианист Александър Улман под диригентството на легендарния Денис Ръсел Дейвис. Софийската филхармония ще представи и Увертюрата „Крал Стефан“ от Бетовен, както и Симфония №3 от Сергей Рахманинов.
Името на Денис Ръсел Дейвис предизвиква възторг в почитателите на класиката по целия свят. Считан за един от най-иновативните и приключенски диригенти – визионери в света на класическата музика, Дейвис успешно предизвика и вдъхновява публиката от двете страни на Атлантическия океан, както и в Япония.
Известен е с добре структурирани концерти и с работата си с оркестрите в Чикаго, Филаделфия, Сан Франциско, Бостън, Ню Йорк и Кливланд. В Европа той работи редовно с оркестрите на Концертгебау, Гевантхаус, Берлинска филхармония, оркестъра на Ла Скала, Санктпетербургската филхармония, Хамбургската и Мюнхенската филхармония.
Британският пианист Александър Улман изправи на крака публиката в зала „България“ при първия си гастрол у нас през миналата година. Той впечатлява критиците по целия свят с дълбочината и финеса на интерпретациите си, с техническото майсторство и кристалното фразиране. Гастролира с успех в Европа, Канада, Корея, САЩ и Мексико. Работил е с оркестри като Кралската филхармония в Лондон, Нидерландския радиооркестър, Норвежки радиооркестър, Санкт Петербургска филхармония, Корейски симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Ню Джърси и Симфоничния оркестър на Будапеща.
Концертът е на 28 октомври в зала „България“.

Велин Манов

Подобни публикации