„Ангела и Джема“ на Костадин Филипов

 „Ангела и Джема“ на Костадин Филипов

Истории, белязани от страсти, изпитания, клетви, отрова и смърт, но показващи копнежа на човешкия дух към любов, хармония и щастие разказва в книгата си „Ангела и Джема“ известният тв журналист, поет и писател Костадин Филипов.
Героите носят йовковска доброта. Него го наричат Родопския Прометей, а нея – мълчаливата пазителка на най-слънчевата поляна от западния дял на величествената планина, на географската граница с Рила. Нишките на живота и личните съдби на Ангел и Джема се преплитат в многопластов сюжет. Оказва се, че два различни свята и две различни религии могат да съжителстват дълги години в мир и разбирателство под небето над Юндола. История за едно дългогодишно приятелство, благородство на сърцето, любов и човещина, както и за силата на природните стихии.
Костадин Филипов е познат като водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на НОВА, водещ на новините по ТВ7 и редактор на риалитито „Фермата“ по биТиВи,. Той е завършил българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Сега е редактор и автор на рубрика в предаването „Преди обед“ по биТиВи.
„Ангела и Джема“ се издава от „Персей“.

Велин Манов

Подобни публикации