АСТ – фестивал за свободен театър

 АСТ – фестивал за свободен театър

Фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 12-а поредна година и ще представя изключителна международна и локална програма под мотото „Директно включване“.
В програмата са вкючени 5 чуждестранни представления на едни от най-предизвикателните изгряващи световни артисти – Игор Шугалеев (Беларус), Родриго Батиста (Бразилия), Inflexions (Франция), Нея Томшич (Словения) и Мерседес Педроче (Испания). Българското участие е впечатляващо жанрово и тематично разнообразие и се състои от общо осем спектакъла, три танцови филма и специалния формат Show and Tell, в който ще бъдат представени български трупи и проекти в развитие. Паралелната програма предвижда участие на две знакови имена за американската независима сцена – Томас де Франц и Браян Роджърс и египетския артист Елнебиши. Ще бъдат проведени образователни и дискусионни модули със специални гости от Европейската асоциация за независими изпълнителски изкуства, Платформата за изпълнителски изкуства в Берлин и много други, както и уъркшопи водени от Христо Христозов, Стефан Щерев и Димитър Узунов. За първи път активно участие в осъществяването на фестивала ще вземат младежите от актьорска школа „Драмеди“.
Фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе в „Топлоцентрала“, „Дерида“ и Националния студентски дом между 13 и 30 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации