Безумието продължава с „Неприятната страна на мира“

 Безумието продължава с „Неприятната страна на мира“

Едно от големите имена на фентъзи литературата Джо Абъркромби, успя да завоюва своето място сред всепризнатите малцина съвременни майстори в жанра, а безкомпромисният му стил, сложни политически интриги и неочаквани сюжетни решения завладяха сърцата на милиони читатели по света. След успеха на първа част от трилогията „Ерата на безумието“ – „Малка омраза“ на български език се появява и продължението ѝ – „Неприятната страна на мира“.
Кралят е мъртъв, да живее Кралят. След смъртта на Джизал негов наследник става синът му Орсо. Съвсем скоро обаче той ще усети тежестта на короната – политиката е коварен лабиринт, в който дебнат невидими опасности и всяка крачка изглежда погрешна. Лабиринт, в който мирът е трудно постижима илюзия. И мнозина в Съюза дори не се и опитват да прикрият, че желаят ново кърваво противопоставяне. Като дъщерята на архилектора, която е загубила своето влияние след бунтовете, пламнали в „Малка омраза“. И както историята добре знае – жена, чиято репутация е уязвена, е готова на какво ли не, за да отмъсти. Включително и да предаде своя крал и любим.
Като героите, които живеят, за да воюват. И са готови да преодолеят всяко изпитание пред себе си, за да се почувстват отново пълноценни. Дори и да потъпчат всякакви мирни договори и обещания за вечно приятелство. В сенките се надигат нови опасности, а във въздуха се носи вятърът на размириците. По всичко изглежда, че примирието е само началото на нова битка… И съдбата на Съюза отново е поставена на карта.
Брутални битки, предателства, политически интриги и нажежени диалози в „Неприятната страна на мира“ Джо Абъркромби успява да задмине всички очаквания на почитателите на поредицата и да създаде истински фентъзи шедьовър, в който всяка развръзка е предпоследна. А краят… е, той ще задоволи всеки фен на фентъзито – неочакван, смайващ и… кръвожадно справедлив.
Преводач на „Неприятната страна на мира“ е Ангел Ангелов. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации