Биография на Рафаел Надал

 Биография на Рафаел Надал

Излезе от печат биографията „Рафа Надал. Кралят на корта“ от Доминик Блис.
Книгата предлага биографични факти за семейството и приятелския кръг, животът със съпругата му Мария, тренировките с чичо Тони и Карлос Моя, стила на игра, бизнес интересите и благотворителната дейност на великия тенисист. Изданието съдържа и детайлни снимки и графики и диаграми със статистики за съпоставка на тази тенис легенда спрямо неговите съперници. Доминик Блис разкрива не само спортиста Рафа, а и неговия пълен образ и в ролята му на син, съпруг, приятел, модел, предприемач, благодетел. Авторът не спестява да разкаже за фобиите и странните му ритуали преди и по време на турнирите, с което Рафа става още по-симпатичен на читателите.
Испанският тенисист Рафаел Надал е единственият носител на 22 титли в сингъл турнирите от Големия шлем (Новак Джокович е с 21, а Роджър Федерер – с 20). Нестандартният му стил на игра, хъс за победи и неподправените емоции на корта го превръщат в един от любимите спортисти на всички времена. Известен е и със силната си привързаност към родния си остров Майорка и към семейството и роднините си.
Доминик Блис е спортен журналист с повече от 25-годишна кариера. Бил е редактор на списание „Ейс Тенис“ и кореспондент на вестник „Файненшъл Таймс“. През годините успява да вземе няколко интервюта от Рафаел Надал и да изследва завидно количество материали за него.
Биографичният разказ Блис преплита с детайлни анализи и коментари на 10 ключови мача за кариерата на „испанският бик“, като проследява превръщането му от срамежливо момче в агресивен и силен играч с ненаситен апетит за победи, който често размахва юмрук на корта с призива „Вамос“ („Давай“).
Преводач на „Рафа Надал. Кралят на корта“ е Герасим Славов. Издава „Книгомания“.

Велин Манов

Подобни публикации