Българският детски филм „Случаят Тесла“ търси нови откриватели

 Българският детски филм „Случаят Тесла“ търси нови откриватели

След близо 10-годишно отсъствие на български филмови заглавия насочени към родната детска публика, през 2018 година на голям екран се появи „Случаят Кюри“ на режисьора Андрей Хадживасилев. Детската филмова поредица продължава с втори самостоятелен игрален филм – „Случаят Тесла“.
Снимките бяха временно преустановени поради пандемията от Ковид-19 през миналата година. Сега продукцията продължава с обявяването на нов кастинг за детски таланти. Търсят се момчета и момичета на видима възраст 11-14 години и момчета еднояйчни близнаци на видима възраст 11-14 години. Желаещите да участват трябва да изпратят на имейл адрес casting@theteslacase.com следната информация: снимки – портретна и в цял ръст, имена, възраст, височина, град, телефон за контакт и информация за техен предишен сценичен/филмов опит.
В „Случаят Тесла“ Тони е на крачка от успеха с експеримента си за безжично електричество. Вдъхновен е от великия учен Никола Тесла. Налага му се да замине на летен лагер със съучениците си. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони. Той решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя се впуска да преследва тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони се амбицира и решава да доведе експеримента докрай на всяка цена, но приятелството му с Рая е поставено на карта заради съперничеството с Виктор.
„Случаят Тесла“ e по оригинална идея на сценариста Виктория Пенкова и режисьора Андрей Хадживасилев, а продуцент отново е Пламен Йорданов. Оператор е Божидар Симеонов, а композитор е Георги Стрезов.
Излезе и първият тийзър трейлър, разкриващ новия експеримент на Тони. Вижте го:

Велин Манов

Подобни публикации