Бърнаутът на младите в YALTA Art Room

 Бърнаутът на младите в YALTA Art Room

Снимка: Асен Кралев

„Бърнаут“ (Burnout) е втората премиера за сезона на арт пространството YALTA Art Room и дебют за четиримата участници.
Татяна Йолинска (автор и актриса), Ахмет Исмаил (режисьор), Доменика Тодорова (сценограф) и Преслава Божидарова (композитор) включа екипът на спектакъла. Той е авторска монодрама, засягаща темата за границата на съзнанието, обществената и физическата, граница реално-нереално, живот-смърт.
„Бърнаут“ е авторски моноспектакъл, вдъхновен от лични истории. Сюжетът разказва за младо момиче, което се опитва да събере частите от себе си и да намери пътя си. Основните теми, които спектакълът засяга, са граница реално-нереално, живот-смърт, надежда-загуба. За основа на представлението се ползват текстове и на Антон Павлович Чехов и Уилям Шекспир, които в хода на действието претърпяват тотална деформация.
Сюжетът показва четири основни персонажи, които са архетипни, обединяващи образи, а действието се развива в неопределено време – сега, преди и винаги. Проблемите им са проблеми на всеки един от нас. Минават през лутания, надежди, разочарования и изкупление. Жанрът на спектакъла миксира сю-реалното, изкривеното, въображаемото. Музиката е смесица между класическа цигулка, пиано и балкански мелодии със съвременна нотка.
Спектакълът ще бъде на 6 ноември.

Велин Манов

Подобни публикации