Вентрологът Димитър Иванов със стендъп шоу

 Вентрологът Димитър Иванов със стендъп шоу

Единственият български вентролог Димитър Иванов-Капитана ще представи стендъп шоу.
В рамките на час и половина „Необичайното шоу на Капитана“ показва неговите култови комедийни монолози от „Беше ми 100лично“, „Образцов дом“ и „Хомеопатия за душата“, както и изцяло нови шеговити истории и вентрологична част в тандем с куклата Бай Тъньо. Необичайното шоу разнищва по болезнено искрен начин родните житейски ситуации и ги разказва с брилянтното чувство за хумор на Капитана. На прицел са теми като народопсихологията на българина, младото семейството, децата и ремонта на жилище.
„Трудно е да изненадаш българина с нещо. Но пък може да пробваш да го разсмееш и да го накараш да се замисли. Това е и целта ми в „Необичайното шоу“ – да превърна абсурдите от ежедневието в забавление, за да ги погледнеш от друг ъгъл“, казва Димитър Иванов-Капитана.
В кулминацията на шоуто Капитана ще бъде в комбина с неговата дясна ръка, най-известната кукла в страната, българина от едно време Бай Тъньо. Въпреки различията помежду им, двамата продължават да пишат история и след 4 национални турнета и участия в над 30 български града, приемат най-голямото предизвикателство до този момент.
Освен виртуозен вентролог, Капитана е и брилянтен стендъп комик, спечелил преди броени месеци Златния Микрофон от Golden Mic Stand up Comedy Awards’22 – най-високото отличие за стендъп комедия в България. Носител е и на наградата на публиката от международния фестивал на монодрамата SoloAct 2022.
Специален гост на събитието ще бъде миналогодишният победител в наградите Golden Mic Stand up Comedy Awards, познат като „кмет на стендъпа“ – Георги Кючуков. Той ще открие вечерта с кратък подгряващ гиг, за да няма разтежения от смях по време на основната програма.
„Необичайното шоу на Капитана“ ще се състои на 9 ноември в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации