Вера Шандел пее песни на Марлене Дитрих

 Вера Шандел пее песни на Марлене Дитрих

С концерта „Магията на Марлене“ Вера Шандел и Ангел Заберски трио отбеляззват 120 години от рождението на Марлене Дитрих.
„Марлене Дитрих е мит и икона на ХХ век. Изтънчена красавица, която не се колебаеше да си играе с всички похвати на изкусителността. Марлене знаеше по-добре от всеки друг как да създаде магическата, мистериозна аура – нейна запазена марка. И до днес Марлене е източник на вдъхновение. Тя е и пионер в разкрепостяване на сексуалността и освобождаването на поведението на жената. Също така е модна икона, първата, която носи мъжко сако, с палав шик. Ако добавим към това и факта, че е единствената известна нееврейка, която се противопоставя на нацистите и се бори срещу тях, трябва да признаем, че Марлене е истински феномен, необичайна жена, каквито рядко се срещат в рамките на един век“, споделя Вера Шандел.
„Марлене е очарователна певица с международен успех. Втората част от дългата ѝ кариера е посветена на кавъри на песните, които са я направили известна в киното. Като например известната песен Lilli Marleen. Всички тези песни и стандарти, на френски, немски, английски, дори и български език – между които La Vie en Rose и Fall in Love again ще изпълним със съвременни аранжименти, дело на Ангел Заберски. Заедно с невероятните музиканти, ще вдъхнем живот на магията на Марлене на сцената, със своята смесица от ретро блясък, хумор и радост от живота“, завършва Вера Шандел.
„Магията на Марлене“ е на 30 ноември във Фестивален и конгресен център във Варна и на 3 декември в София лайв клуб в София.

Велин Манов

Подобни публикации