Видео инсталация на Ани Колиер и Цвета Касабова

 Видео инсталация на Ани Колиер и Цвета Касабова

Видео инсталацията на Ани Колиер и Цвета Касабова носи името In Search of…
Пространството е превърнато във видео кутия, където се прожектират видео версии на In Search of…, специално заснети като танц за камера. Пърформънсът представлява 40-минутен танцов спектакъл, създаден в BlackC Art Gallery (Флорида). Ани Колиер и Цвета Касабова преобразяват мястото в черно-бяло контрастно пространство, където движенията, хореографията и черните конфети рисуват непрекъснато променящи се картини.
Ани Колиер е хореограф, танцьор, продуцент и основател на фондация „Етюд“. В последните двадесет години тя се занимава с видео, фотография и дигитални колажи. Участва в изложби в САЩ и България и е гост фотограф за трупи като Марк Морис Данс Къмпани, Марта Греъм Данс Къмпани, Гелси Къркланд Академия, Пилобулъс и други.
Цвета Касабова е хореограф и дизайнер, работи в полето на визуалните изкуства. Преподавател в университета на Мичиган. Тя изоставя физиката и метеорологогията, за да работи в полето на съвременните изпълнителски изкуства. Работила е с Дейвид Дорфман, Ет Тейлър, Сара Пиърсън, Патрик Уилдрик и други.
In Search of… е в галерия Етюд до 15 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации