Виктор Божинов засне концерт на Петър Дундаков

 Виктор Божинов засне концерт на Петър Дундаков

Концертът „Песента на ветровете“ е по идея и музика на композитора Петър Дундаков. През лятото той озвучи залата на Театър „Азарян“. Обедини някои от най-известните интерпретатори на класическа, народна и джаз музика. С режисьора Виктор Божинов утвърди връзка между музикалното и филмовото изкуство и превърна събитието в истинско екранно изживяване.
В мултимедийния спектакъл сред феерията от картини от Иван Богданов, звучат авторските пиеси на Дундаков за струнен оркестър, сопрано и флюгелхорн. Изпълнители са камерен ансамбъл „Софийски солисти“ под диригентството на професор Пламен Джуров, тромпетистът Росен Захариев, сопраното Гергана Димитрова и сопраното Пламена Гиргинова. В проекта Петър Дундаков успява да вдъхне живот на спектакъл, в който съвременна класическа музика, джаз, фолклор, театрална и филмова музика се превръщат в гласа на различните човешки емоции и лутания. Виктор Божинов от своя страна улавя метафоричната поезия на Петър Дундаков и превръща музиката в запомняща се картина.
„Песента на ветровете“ има за цел да обедини творци от различни области. Със своите три издания и филм, той се превърна в едно от най-оригиналните и иновативни културни събития на годината, което успява да извади зрителя от познатите рамки и да му представи различна гледна точка към съвременното изкуство и музика.
„Песента на ветровете“ може да бъде гледан в платформата Neterra.TV+.

Велин Манов

Подобни публикации