„Вкусът на България“ – ново кулинарно шоу в телевизионния ефир

 „Вкусът на България“ – ново кулинарно шоу в телевизионния ефир

„Вкусът на България“ е най-новото кулинарно предаване, което тръгва в телевизионния ефир То ще задоволи зрителския порив към готварски приключения и ще предложи нова доза развлечение на хоби кулинарите през почивните дни. Поредицата ще представи едни от най-добрите примери както в готварството, така и в производството на български продукти.
Предаването ще покаже регионални предложения през погледа на народната памет и местна култура по пътя към изграждането на кулинарната карта на България. „Вкусът на България“ ще разкаже и за смелостта на онези, които са избрали да съхранят семейните традиции в култивирането на български продукти и да запазят автентичните рецепти, въпреки съвременната модернизация. Кулинарното шоу ще акцентира и на родни производители, избрали бавния път на безкомпромисно качество, което безпогрешно води към успех.
Водещ в необятния свят на кулинарното изкуство е победителят от седмия сезон на МастърШеф Мария Жекова.
Кулинарното приключение започва със специален епизод от Родопите. В рамките на един час водещата ще въведе зрителите в темите и посоките на своето телевизионно кулинарно пътешествие из България, което ще започне от магичната Родопа планина. Първите ексклузивни кадри ще бъдат от дома на самата Мария в село Върбово, а тя ще сподели защо е избрала това място за свой дом и какво я вълнува и задържа там. В сърцето на Родопите предстои емоционална срещне на Мария с колоритните жени от Осиково – малко, сгушено в планината селце, запазило своите автентични кулинарни рецепти и традиции. Те с охота ще споделят тайната на ястията, които приготвят в ежедневието си – истинските, здравословни продукти и старите сортове, запазени до днес. Кулинарното приключение ще отведе зрителите и на гости при Петьо от с. Гела, който е отличен пример за ресторантьор, избрал родопското село за свой дом. В Родопите няма как да не прозвучи и гайда, а Мария ще изкачи зрителите и до родния дом на Мурсалския чай на връх Мурсалица, за да им припомни легендата за Орфей и Евридика. В първия специален епизод на предаването водещата ще сподели и една специална рецепта за торта с мурсалки чай и Осиковски ягоди.
„Вкусът на България“ ще започне на 24 септември по биТиВи.

Велин Манов

Подобни публикации