Вкусът на България според Иван Звездев

 Вкусът на България според Иван Звездев

„Вкусът на България“ от Иван Звездев е юбилейна книга, която се появява 20 години след началото на култовото предаване „Бон апети“.
Изданието събира 100 рецепти от традиционната ни кухня на популярния и обичан кулинар. В него са включени емблематични ястия от различни краища на България, които не са известни в цялата страна и такива, които идват извън българското землище, но са част от националната ни кухня – като дрипави першоре. Ще откриете класически гозби като кавърма, козунак и боб по манастирски. Други включени ястия са навлезли съвсем наскоро, но вече са неразделна част от ежедневното ни меню – например спагетите с кайма.
Нещото, което ги обединява, е вкусът, който идва от подправките, както и усещането за завръщане у дома. Това са рецепти, които предлагат бързо, лесно и вкусно решение на дилемата „Какво да сготвя тази вечер?“. Издание, което е подходящо както за начинаещи в кухнята, така и за майстор-готвач.
Иван Звездев успява да създаде ярък кулинарен портрет на България – автентичен и запомнящ се. Вкусът на България, който познаваме от деца и който искаме да съхраним за следващите поколения.
„Вкусът на България“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации