Владо Пенев чете трилъра „Мамник“

 Владо Пенев чете трилъра „Мамник“

Гласът на Владимир Пенев разказва свръхестесвения трилър „Мамник“.
Романът е вторият аудиосериал, който е победител в конкурса за оригинален аудио сценарий, състоял се през 2020 година. Той е творба на талантливия Васил Попов, а негов ментор при създаването му е писателката Ваня Щерева.
„Това е една увлекателна история, в която има много интересни персонажи, които ми беше забавно да оцветявам, тъй като ги чета всичките аз. Има жени, бабички, страшно разгневени мъже, призрачни същества. За мен беше изпитание, но и много приятно преживяване“, споделя Владимир Пенев.
„Идеята за създаването на аудиосериала „Мамник“ се роди от една, за съжаление, позабравена народна песен, на която попаднах съвсем случайно, и от нестихващия ми стремеж да разкрия по-малко познати страни от българския фолклор, съчетавайки ги с елементи на класически хорър и трилър. Желанието ми бе да разкажа за необходимостта от това хората да се преборят с чудовищата, които носят вътре в себе си. Защото в противен случай винаги съществува опасността те да прераснат в едно безгранично и нечовешко зло, заплашващо да разруши устоите на света“, разказва Васил Попов.
Васил Попов е еколог и копирайтър в момента. Благодарение на екологията, става част от екипа на National Geographic и се включва в снимките на поредицата Explore Bulgaria за период от няколко години. Страстно се интересува от български фолклор, легенди и митове. Оттам черпи и вдъхновения за своите истории и герои. Печелил е няколко литературни конкурси. Занимава се и с пейзажна фотография. Издава сам книгата си „Вълчи разкази“, за която е направил и сайт.
„Мамник“ е наличен в аудиоформат от 11 декември. Издава Сторител.

Велин Манов

Подобни публикации