Завладяваща „Черната пантера: Уаканда завинаги“

 Завладяваща „Черната пантера: Уаканда завинаги“

Дългоочакваното продължение „Черната пантера: Уаканда завинаги“ ще владее киносалоните от днес.
След ненавременната кончина на Чадуик Боузман, превърнал крал Т‘Чала в един от най-обичаните герои във вселената на Марвел, режисьорът и сценарист Райън Куглър е изправен пред въпроса: как продължаваш напред, когато се сблъскаш с привидно непреодолими обстоятелства? Въпрос, чиито отговор Куглър и целият екип на филма търсят за себе си като хора и като творци, но също така и въпрос, който трябва да разрешат и героите и народът на Уаканда, които са под угрозата на най-голямата криза в историята им.
Във филма Кралица Рамонда, Шури, М‘Баку, Окойе и воѝните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа и Еверет Рос и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Неймор.
В ролите влизат Анджела Басет, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман и Теноч Уерта.
Впечатляващо пищнен и епичен, но едновременно с това и изключително личен и емоционален „Черната пантера: Уаканда завинаги“ бележи и края на четвъртата фаза на филмовата вселена на „Марвел“.

Велин Манов

Подобни публикации