Връчват наградите „Кристална лира“

 Връчват наградите „Кристална лира“

Съюзът на българските музикални и танцови дейци и Класик ФМ Радио ще връчат годишните награди за върхови постижения в областта на музикалното и танцовото изкуство „Кристална лира“.
Акцент в галаконцерта тази година ще бъде отбелязването на 120 години от създаването на СБМТД. Церемонията ще бъде открита от Станислав Почекански, председател на Съюза. Наградите се присъждат в 17 категории. За пореден път ще бъде връчена наградата „София“, както и три специални награди: на СБМТД, на Министерството на културата и на „Кантус фирмус“. Отделно от тези награди ще бъде присъдена и награда на слушателите на Класик ФМ Радио. По традиция Съюзът на музикалните артисти в Република Северна Македония ще определи своя награда между всички номинирани.
Наградите се присъждат за постижения, реализирани в рамките на изминалите два концертни сезона. Отличията са индивидуални и колективни. Сред номинираните са редица известни български изпълнители, състави и педагози, реализирали успешни проекти с висока художествена стойност в периода 2019-2021 година.
Наградите „Кристална лира“ ще бъдат връчени на 1 ноември в Софийската опера и балет.

Велин Манов

Подобни публикации