„Всичко навсякъде наведнъж“ с 11 номинации за „Оскар“

 „Всичко навсякъде наведнъж“ с 11 номинации за „Оскар“

Кадър от филма „Всичко навсякъде наведнъж“

Независимият филм „Всичко навсякъде наведнъж“ поведе с 11 номинации на наградите на американската Академия за кинематографично изкуство и наука „Оскар“. С по 9 номинации следват „Баншите от Инишерин“ и „На Западния фронт нищо ново“.
Десетте продукции, които ще се съревновават за най-добър филм са „На Западния фронт нищо ново“, „Аватар: Природата на водата“, „Баншите от Инишерин“, „Елвис“, „Всичко навсякъде наведнъж“, „Семейство Фейбълман“, „Тар“, „Топ Гън: Маверик“, „Идиотският триъгълник“ и „Жените говорят“.
Претендентите в категорията за най-добър режисьор са Мартин Макдона за „Баншите от Инишерин“, Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт за „Всичко навсякъде наведнъж“, Стивън Спилбърг за „Семейство Фейбълман“, Тод Фийлд за „Тар“ и Рубен Йостлунд за „Идиотският триъгълник“.
Номинирани за най-добра актриса са Ана де Армас за „Блондинка“, Кейт Бланшет за „Тар“, Андреа Райзбъро за „Лесли“, Мишел Уилямс за „Семейство Фейбълман“ и Мишел Йео за „Всичко навсякъде наведнъж“.
За най-добър актьор ще се състезават Брендър Фрейзър за „Китът“, Колин Фарел за „Баншите от Инишерин“, Остин Бътлър за „Елвис“, Бил Наи за „Да живееш“ и Пол Мескал за „След слънце“.
Номинациите бяха обявени днес от актьорите Риз Ахмед и Алисън Уилямс в театър „Самюъл Голдуин“ в Бевърли Хилс.
Наградите на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще бъдат раздадени за 95-и път на церемония в театър „Долби“ в Лос Анджелис на 12 март. Водещ на церемонията ще бъде комикът Джими Кимъл.

Велин Манов

Подобни публикации