Въздух отвъд светлината

 Въздух отвъд светлината

„Въздух отвъд светлината“ е името на изложбата на Стилиян Дичев.
В нея художникът продължава да изследва възможността на абстрактното мислене, което в смисъла си е безгранично. Използвайки нова техника различна от предходните му изложби, той се опитва да обедини въздух, светлина и обем, за да постигне атмосфера – странна, метафизична и неочаквана. Изразните му средства позволяват да се достигне отвъд материята и да открием това, което не можем да докоснем.
Платната са до голяма степен монохромни и графични с намеса на цветни акценти. Многопластово наслагване на мрежеста структура създава впечатлението за дълбочина на образа и плавно преминаване на една форма в друга. Светлината е важен компонент на така изградената визия. Идеята на автора е да приобщи зрителя към атмосфера, различна от заобикалящата ни. Отварянето на сетивата към непознатото е целта на изложбата. В някои от творбите можем да открием и фантазиите си за имагинерни образи, спомени или емоции от преживяното.
Стилиян Дичев завършва Художествената академия. Има реализирани над петнадесет самостоятелни изложби, както и много участия в общи представяния в България и чужбина. Негови произведения се намират в множество частни колекции, Националната галерия за изобразително изкуство, Галерията на художествената академия и мн. др. В момента освен, че твори се занима активно и с интериорен дизайн. Работи в областта на мебелния дизайн, съвременните интериори, дизайна на архитектурата и изобразителното изкуство.
„Въздух отвъд светлината“ ще бъде между 5 и 19 април в Vivacom Art Hall Оборище 5.

Велин Манов

Подобни публикации