„Вярно с оригинала“ на Галина Борисова

 „Вярно с оригинала“ на Галина Борисова

„Вярно с оригинала“ е авторско представление на Галина Борисова.
Тя се занимава със силата на независимата мисъл и конструктивното въображение. На фокус е връзката между автентичност и интерпретация, изследвани през артистичните предпочитания на Галина Борисова и уловени чрез погледа на чуждите спомени. Помним това, което ни е направило силно впечатление, но дали е достоверно? Как коментираме създаденото преди нас или от нас? Дали света около нас ни носи някакво удовлетворение? Артистът трупа опит чрез импровизацията, открива свежест, мутира и учи, но може ли да достигне съвършенство?
Спектакълът се опитва сериозно и с ирония да „разследва“ последователността на разума и безпорядъка на нашите впечатления. Затова нека бъдем в крак с новото време и да наложим автоматичното архивиране, без което не можем да удостоверим собственото си присъствие. В крайна сметка всичко се свежда до това да завериш себе си с подпис и печат, и да се отчетеш навреме.
Галина Борисова е хореограф и изпълнител на повече от 50 спектакъла, представени в Европа и САЩ. Нейните солови работи са: „Хуанита Хилдегард Бо“; „Танцувам Мария Калас“, anti-GONE-It’s me, „Тук долу всички люляци умират“ и „Как бързо тече животът от януари до декември“. Всички спектакли провокират с концептуални решения, прецизни детайли и чувство за хумор. Автор е на книгата „Танцови представи и артистични предпочитания“. Активен блогър е и инициатор на платформата „Предпочитания за танц“ .
„Вярно с оригинала“ ще бъде на 28 и 29 януари, 4 и 5 февруари в галерия „Етюд“.

Велин Манов

Подобни публикации