„В двореца“ се мести в Перник

 „В двореца“ се мести в Перник

Международният фестивал за късометражно кино „В двореца“ (IN THE PALACE) има своя нов дом и това е Дворецът на културата в Перник.
След проведени 18 издания във Велинград, Балчик, София и Варна, кинофорумът ще се провежда в миньорския град. „Оглеждахме се за нещо смислено и ново, когато ни поканиха и предложиха да се преместим в Перник. Искрено се изненадахме, че си имат Дворец и ни стана интересно – какво по-хубаво от това „В двореца“ да се провежда отново в дворец и то именно там. Благодарим на общината, които застават зад нас и съм сигурен, че заедно ще можем да развием индустрията, а жителите и гостите на града ще имат възможността да се докоснат до най-доброто от света на късия жанр“, споделя Цанко Василев, директор на фестивала.
„В двореца“ e посветен на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства. Форумът е e единственият фестивал в България, сертифициран да предлага професионални късометражни филми за разглеждане от Академията за филмови изкуства и науки на САЩ за наградите „Оскар“ – победителите в категориите за най-добър игрален филм и най-добър анимационен филм от международната състезателна програма, а заедно с това и победителят в категорията най-добър български филм. Той е квалифициран да предлага и студентски филми за Student Academy Awards – студентските „Оскари“.
„В двореца“ ще се проведе между 2 и 9 април.

Велин Манов

Подобни публикации