Годините на свободната любов в „Утопия Авеню“

 Годините на свободната любов в „Утопия Авеню“

„Утопия Авеню“ е психеделична история за 60-те години на миналия век.
Авторът Дейвид Мичъл представя годините на свободната любов, революциите на сърцето и бунтовете по улиците през 60-те години на миналия век. Романът е за красивите мечти на младостта и цената, която човек трябва да плати по пътя към сбъдването им.
В годините, в които „Сохо“ е центърът на света за десетки прохождащи банди; в които „Пинк Флойд“ тепърва насочва космическия кораб към пулсиращото слънце, на британската сцена сякаш от нищото се появява никому неизвестна банда „Утопия Авеню“. Магичната вокалистка Елф Холоуей, китаристът Джаспър де Зут, барабанистът Питър Грифин и басистът Дийн Мос събират парченцата от разбитите си животи, за да поемат нагоре към челните места на музикалните класации. Но от тъмните и задимени клубове на „Сохо“ към триумфално турне в САЩ и залеза на славата им четиримата ще открият, че се изисква много повече от талант, за да запазиш разсъдъка си и да не изгубиш себе си на това пътешествие.
Това е изцяло измислена история, която преразказва съдбите на стотици музикални надежди, погълнати от бурните години, в които са творили. Може ли човек да промени времето, в което живее или то неизменно променя него преди факлата на революцията му да освети небето?
На страниците на тази приказка за възхода и падението читателят ще се срещне и с истински легенди като Дейвид Боуи, Ленард Коен и Джанис Джоплин.
Преводач на „Утопия Авеню“ е Петя Петкова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации