Горян Петревски е гост на Алеята на книгата в София

 Горян Петревски е гост на Алеята на книгата в София

Популярният македонски писател Горян Петревски ще бъде гост на Алея на книгата в София.
Той ще представи българските издания на най-успешните си романи – „Марта“ и „Сама“. И двата са влезли в учебната програма на гимназистите в Република Северна Македония. „Марта“ има досега 21 издания, което го прави една от най-продаваните книги в страната.
Харесван и от младите, и от възрастните читатели, Горян Петревски е писател, който добре знае как да отгатне тайните на младите хора и как да разкаже за крехките им чувства, както и да върне в младостта тези, които вече принадлежат към света на възрастните. Затова с романите му „Марта“ и „Сама“ израстват няколко поколения македонски читатели. Те са чудесен пример за това, че и изучаваните в гимназиалния курс книги могат да бъдат четени със страст и удоволствие. Толкова интересни и вълнуващи са, че в различни моменти от живота си читателят им дори се връща отново към тях и ги препрочита, защото са оставили следа в сърцето му.
На първо място, това, което печели читателите на Горян Петревски, е интересният сюжет, в който важно място заемат загадки, които държат вниманието на читателя.
Срещата с Горян Петревски е 10 септември в Литературния кът на Алеята на книгата в София.

Велин Манов

Подобни публикации