Грижата за кожата в модерна кампания

 Грижата за кожата в модерна кампания

Марката „Ла Рош-Посе“ започва кампанията #skinismorethanskin. с която да повиши информираността на хората за здравето на тяхната кожа.
Статистиката показва, че 50% от пациентите с акне се самоизолират, 46% са склонни към депресия, 79% от пациентите с екзема често не ходят на работа в най-активната фаза на проблема, а от 47 до 60% от тях имат проблеми със съня. Акнето или появата на малки зачервявания по лицето са достатъчна причина за все повече хора по света да променят ежедневието си, а от там и качеството си на живот. Компанията проведе научно проучване, от чийто изводи става ясно, че кожните проблеми са нещо много повече от само проблеми на кожата – често те водят до много сериозни социо-психологически проблеми за пациентите, като гняв, депресия, липса на амбиция, липса на сън, ниско самочувствиеи асоциализиранe. Мисията на #skinismorethanskin е да осигури по-добър живот за чувствителната кожа и да даде богат избор от продукти на всички хора, страдащи от кожен проблем, което да подобри качеството и на техния живот.
Партнирайки си с над 90,000 дерматолози по целия свят проблеми, марката е провела над 700 клинични изследвания и тестове с повече от 200 000 души между 0 и 104-годишна възраст, които страдат от различни кожни проблеми: акне, атопия, алергии, проблеми следствие на онко терапия. Резултатът са иновативни продукти.
Срещу акне, дори в зряла възраст, е предназначен Effaclar. Lapikar е за суха кожа, склонна към атопия. Cicaplast подпомага борбата с белези

Велин Манов

Подобни публикации