Гръцко вино е най-доброто на Балканите

 Гръцко вино е най-доброто на Балканите

Vinsanto Late Release 2001 на гръцката изба Estate Argyros бе обявено за най-доброто вино на 10-ия Балканския международен винен фестивал.
Престижното отличие бе връчено от министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. „Винаги е огромно удоволствие да дойда в София, но този път също е и огромна чест. 10 години са зад нас и съм сигурен, че следващите 10 ще бъдат още по-добри. Балканският международен винен конкурс, благодарение на Галина Нифору, ни показва какво можем да направим, когато сме заедно. И това не е само история за качеството на вината, за тероарите, за разнообразието, количеството бутилки и т.н. Това е история за приятелството и съвместната работа“, каза Игор Лукович, новият председател на журито на форума.
Наградата за „Най-добра изба на Балканите” бе присъдена за втора поредна година на турската Suvla Winery. Отличието се присъжда на избата, спечелила най-много медали в конкурсната част.
Директорът на винения фестивал Галина Нифору обяви следващата страна домакин на конкурса. През 2022 година журито ще оценява балканските вина в Гърция.

Велин Манов

Подобни публикации