Дали Лошите момчета са лоши?

 Дали Лошите момчета са лоши?

Членовете на изпечената престъпна банда „Лошите момчета“ ще направят най-дръзката си измама до момента – ще се превърнат в образцови граждани. Проблемът е, че да си добър изобщо не е забавно. Създаден по първите две книги от едноименната поредица бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, филмът е забавна и развлекателна екшън комедия, вдъхновена от някои от най-популярните класики в криминалния жанр като „Бандата на Оушън“ и поредицата за Джеймс Бонд.
С „Лошите момчета“, отговорното за редица обичани анимационни хитове студио DreamWorks Animation поема в нова и смела творческа посока. Великолепен и стилизиран дизайн, комбинация между класическа и компютърна анимация, изкусно операторско майсторство и грабваща и интригуваща история. Резултатът от сбора на всички тези елементи, цялостният тон и атмосферата, е поглъщащо киноизживяване.
Лошите момчета са: ослепителният джебчия г-н Вълк, опитният разбивач на сейфове г-н Змия, хладнокръвният майстор на дегизировките г-н Акула, лесно палещият се „повече мускули, по-малко акъл“ г-н Пираня и притежаващата изключително остър език г-жа Тарантула. След години на безчет обири и от позицията на най-издирваните злодеи в света, бандата най-накрая е спипана и за да ги спаси от затвора, г-н Вълк сключва сделка (която няма намерение да спазва) – Лошите момчета ще станат добри. Но дали?
Под ръководството на ненадминатия символ на доброто в техния град – очарователното,но доста арогантно, морско свинче професор Рупърт Мармалад Четвърти – Лошите момчета се заемат да заблудят света, че са влезли в правия път. Скоро обаче г-н Вълк започва да подозира, че правенето на добро наистина може да му даде това, за което винаги е копнеел тайно – да бъде приет. Когато нов злодей заплашва града, г-н Вълк се наема да убеди останалата част от бандата да станат… Добрите момчета.
Режисьор на Лошите момчета е Пиер Перифел. Ролите на бълграски озвучават Георги Стоянов, Владимир Зомбори, Албена Михова, Росен Русев, Петър Калчев, Живко Джуранов, Августина-Калина Петкова, Ана-Мария Лалова и други.

Велин Манов

Подобни публикации